-- 30/09/2020

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn cap al sud, es molt més vistós que a la primavera. Aprofitant aquest moment el primer cap de setmana d’octubre es celebra arreu, i  des de fa anys, el Dia Mundial dels Ocells.

Enguany al Parc es realitzarà el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. El diumenge 4 és el dia central de la celebració amb la Festa dels Ocells a Can Coll, que presenta un programa atractiu d’activitats i propostes per a tots els públics, més reduït que en altres ocasions per tal de complir amb les normatives de prevenció pel Covid19.

La proposta estrella de la matinal és el taller participatiu Paisatges sonors de Collserola, a càrrec de la biòloga Eloïsa Matheu. Serà un taller teòric i pràctic, amb sortida al camp per a experimentar la gravació dels sons de l’entorn. Està recomanat a partir dels 12 anys i tindrà un horari de les 10,30h a les 13. Cal inscripció prèvia al telèfon de Can Coll CEA  936 920 396. Per arrodonir i ampliar aquesta proposta des del CDRE del Parc s’ha preparat un llistat de recursos bibliogràfics, mapes sonors, fonoteques i contes i materials didàctics. Hi podreu accedir mitjançant un codiQR.

També podreu visitar l’exposició de dibuixos i pintures d’ocells  Entre l’art i la ciència , de l’artista Blanca Martín de Ahumada. Hi haurà tallers de manualitats per al més petits. I pels joves el joc d’identificació Rapinyaires al vol, que estrena noves i precioses imatges realitzades per Jordi Jover.

Es faran dues sessions de l’espectacle Alça! Contes per volar  de l’artista Mon Mas, seran a les 11,30h i a les 12,30h. Totes les activitats de la Festa dels Ocells són gratuïtes.

Com cada diumenge podreu visitar la masia de Can Coll i les seves exposicions i apuntar-vos a les visites guiades a la granja.

A més, el dissabte dia 3 podreu gaudir d’una passejada temàtica al Centre d’Informació del Parc amb el títol Els ocells del Parc de Vallvidrera. Us acompanyaran els guies del Parc. I recordeu que fins el diumenge dia 4, podeu pujar al Turó de Magarola i gaudir de l’espectacle del vol dels ocells rapinyaires en migració. Tindreu l’ajut  d’ornitòlegs experts que us ajudaran en la identificació de les espècies.

El Dia Mundial dels Ocells és una campanya organitzada per BirdLife Internacional a escala mundial i que a nivell català coordina SEO /BirdLife Catalunya.  Les diferents activitats de l’edició d’enguany busquen donar a conèixer el món de les aus i les amenaces a les que s’enfronten.

Aquest any aquestes propostes també s’inclouen dins la Setmana de la Natura i el Dia Europeu dels Parcs, dues efemèrides que aquest conflueixen amb dos lemes vinculats, “Conservar la natura és conservar la nostra salut” i  “Protegir la natura és protegir la nostra salut!“.

compartir