-- 19/05/2021

Dissabte 15 de maig, en un bosquet proper al centre d’Informació del Parc, va tenir lloc una nova cita amb els ratolins i els altres petits mamífers forestals, (musaranyes, talpons,..). Són sessions adreçades al públic general i familiar, on es dona l’oportunitat de conèixer de primera mà aquests sorprenents animalons i l’estudi poblacional que se’n du a terme en el marc del projecte col·laboratiu SEMICE (Seguiment dels Micromamífers Comuns).

Enguany l’horari de trobada amb aquests petits mamífers ha estat diürn. La Nit dels ratolins que, a Collserola, s’ha vingut fent des del 2015 (amb alguna interrupció) ha passat a ser “ El matí dels ratolins” . I l’activitat,  passa a formar part també, de l’agenda general de “Dies de ratolins” que promou el Museu de Ciències Naturals de Granollers, com a impulsor del projecte SEMICE, en diferents Parcs.

Amb un aforament limitat, a causa encara de les prevencions pandèmiques, les famílies que hi van participar, van quedar encantades amb  l’experiència, la petita gimcana introductòria de sobretaula, les explicacions audiovisuals i finalment les emocions del contacte amb el bosc i els animals. A més la gran abundància  de ratolins,  d’un any que s’està revelant com extraordinàriament productiu, va fer que es superessin les millors expectatives de visualització d’exemplars. 

Nou èxit doncs d’aquesta iniciativa que connecta feliçment la curiositat ciutadana per la natura amb un projecte real de recerca i seguiment faunístics. 

compartir