-- 10/06/2021

Des del 7 de juny està en fase activa el Dispositiu de Prevenció d’Incendis que abraça tot l’àmbit metropolità, campanya que finalitzarà a mitjans de setembre, cobrint els mesos de més risc d’incendi.
Incendi de principis de juny al barri de Roquetes. Font: CPNSC

Després d’uns anys amb un balanç força positiu quant al nombre d’incendis i superfície cremada, encarem una temporada que pot ser complicada a causa de les condicions meteorològiques molt adverses de l’hivern passat i la primavera actual.

Des d’inici d’any, els cossos de prevenció i extinció d’incendis s’han enfrontat a 9 incendis al Parc que han cremat un total de 16,48 Ha, el més important el del 8 de juny, prop del barri de Roquetes de Barcelona, que ha cremat unes 12,08 ha.

D’altra banda, la proximitat a la revetlla de Sant Joan, fa que es demani una precaució extrema en aquesta celebració. Protecció Civil ha engegat una campanya per fer un Sant Joan diferent amb grups reduïts, amb la família i els amics, i amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de la COVID-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic: interior.gencat.cat/revetlles

Actualment, el dispositiu de prevenció abasta els 36 municipis que formen part de l’AMB. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola coordina aquest dispositiu, en col·laboració amb el Pla de Vigilància d’Incendis (PVI) de la Diputació de Barcelona. La gestió i coordinació del Dispositiu de Prevenció d’incendis Forestals de l’AMB és l’actuació que comporta el major esforç pressupostari del Consorci. La finalitat és protegir el bosc i les persones, dels incendis forestals que, ateses les característiques del Parc i l’alta freqüentació, es produeixen en un nombre molt considerable.

Les característiques i mitjans del dispositiu, les dades actualitzades dels incendis i les recomanacions es poden consultar aquí: https://parcnaturalcollserola.cat/linies-de-gestio/dpi/

compartir