GR 96

TIPUS: Sender Gran Recorregut
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 5h 20m
DISTANCIA: 20,4 km
AMBIT: GR
INICI: Peu del Funicular - Barcelona
FINAL: Carrer del pintor Murillo - Rubi

Descàrregues

GR 96 – Etapa 1: Barcelona – Rubí

El punt de partida d’aquest sender es troba a la població de Vallvidrera, en plena serra de Collserola i amb bones vistes sobre la ciutat de Barcelona i la mar Mediterrània. Les primeres passes dels senderistes transiten pels vessants boscosos del parc de Collserola. Alzines, pins i una frondosa vegetació de ribera a les rieres que es troben pel camí són el paisatge que s’observa en aquest tram, on es troba el paratge bucòlic del pantà de Vallvidrera. El parc de Collserola és un espai sorprenent per la seva naturalesa exuberant tan a prop de la gran metròpoli catalana de Barcelona. Dins el parc, el GR 96 s’encreua amb el sender Mediterrani (GR 92).

La serra de Collserola separa Barcelona de les planes del Vallès. Aquesta és una de les vistes que regala la seva carena quan s’hi arriba, a l’alçada de Can Castellví. S’hi poden albirar també els massissos de Montserrat i de Sant Llorenç del Munt. En aquesta zona que s’eleva uns 200 metres sobre el nivell del mar i està entapissada de frondosos boscos de pins i alzines, s’hi troba l’ermita de la Salut del Papiol, una bonica construcció romànica (segles IX-X) amb orígens visigòtics.

El descens des de Collserola pel vessant nord dirigeix els senderistes cap a Rubí, vorejant diverses zones residencials i polígons industrials d’aquesta població i de Sant Cugat. Cal caminar una estona pels carrers de Rubí, i creuar la riera que travessa la població per un dels ponts del nucli urbà.

Enllaços d’interès