-- 20/09/2023

  • A “Benvinguts a la Collserola Pagesa” es visitaran 5 finques agrícoles del Parc Natural entre el 30 de setembre i el 15 d’octubre per oferir una experiència pagesa de proximitat.
  • La Festa serà l’acte central de la campanya, i tindrà lloc l’1 d’octubre als camps de La Rural de Collserola a Valldoreix, en el que s’hi faran tasts, activitats lúdiques per a tots els públics, xerrades, vermut, dinar popular i un concert.
  • L’organització és a càrrec del grup motor del projecte Alimentem Collserola, impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, juntament amb La Transformadora de Collserola en el marc de la campanya d’àmbit català Benvinguts a Pagès.

Benvinguts a la Collserola Pagesa és una proposta que neix per donar a conèixer el creixement de l’activitat agrària de la serra de Collserola, gràcies a implicació de la pagesia, les entitats, les institucions i les persones implicades.

El panorama actual, marcat per la reducció de les zones agrícoles i l’emergència climàtica, demana una aposta ferma per la producció local i ecològica respectuosa amb l’entorn on se situa, és per això que diversos projectes agraris i col·lectius de Collserola volen obrir les portes al veïnat de la serra i així donar-se a conèixer i mostrar la rellevància i els beneficis que té la seva tasca entorn de Collserola.

 

Programa d’activitats Benvinguts a la Collserola Pagesa

  • Visita Can Monmany. Valldoreix. Dissabte 30 de setembre. De 10 a 13 h. 

Visita a la finca i al seu projecte socioeducatiu a càrrec de l’Ortiga.

 

  • FESTA “Collserola és pagesa”. Valldoreix (La Rural de Collserola). Diumenge 1 d’octubre. De 10.30 a 18 h

Acte central en què es duran a terme múltiples activitats: mostra i tasts de productes, passejada amb ramat, espai infantil, xerrades, taller de reproducció de llavors, exposició de pòsters d’accions agroecològiques a Collserola, barra, vermut, i dinar popular, mostra de maquinària, concert de Los Pelos del Gato. Més informació a la web del cicle.

 

  • Visita a Can Calopa. Barcelona. Dissabte 7 d’octubre. De 12.30 a 14 h.

Visita a la finca amb tast de tres vins i un d’oli a càrrec de l’Olivera SCCL. 

 

  • Visita a Can Bofill. Molins de Rei. Diumenge 8 d’octubre. Tot el dia

Visita a la Masia de Can Bofill i descobriment de la cooperativa d’habitatge La Tartana. També se celebraran els 15 anys de la PACA (Col·lectiu d’acord per a la producció i el consum agroecològic).

 

  • Visita a Melvida. Molins de Rei. Dissabte 14 d’octubre. D’11 a 13 h. 

Visita guiada a l’apiari de Can Salat, a la Rierada. 

 

  • Visita a Can Domènech. Valldoreix. Diumenge 15 d’octubre. D’11 a 13 h. 

Visita guiada al projecte de pastura amb rucs i als camps de cultiu.

 

Algunes activitats requereixen inscripció prèvia. Podeu inscriure-us a través d’aquests formularis:

 

Per assistir a les visites a finques: formulari

 

Per assistir a l’acte central formulari

 

Per a més informació al web del Parc Natural: Benvinguts a la Collserola Pagesa 2023

compartir