-- 15/11/2023

El 12 de novembre s’inicia una nova temporada d’observació ornitològica, tant a la instal·lació de Can Coll CEA com a la menjadora del Centre d’Informació del Parc, amb l’objectiu d’apropar a tothom el gaudi de l’observació de la natura i el coneixement de la diversitat dels ocells hivernants al Parc.

Arriba el mes de novembre i com ja és tradició la Feixa dels Ocells de Can Coll torna a obrir les portes, tant per l’alumnat de cicle superior de Primària i ESO que participa de dilluns a divendres en el programa educatiu “Aproximació a la Feixa dels Ocells”, com també a la ciutadania que visita Can Coll els diumenges. Enguany aquesta nova temporada ve amb un seguit de millores estructurals que el personal de camp del Consorci ha portat a terme en les darreres setmanes a la instal·lació amb l’objectiu de millorar l’experiència dels visitants.

 

Així, a més de la tradicional posada a punt amb les tasques de jardineria i manteniment forestal de l’entorn que es fa en acabar l’estiu (desbrossades, poda de fruiters, etc.), s’ha treballat per recuperar la bassa artificial de la Feixa, un element clau per la seva funció com a abeurador per la fauna. I és que les inclemències del temps i la presència de senglars havien afavorit l’acumulació de sediments i rocs al seu interior que ara han estat retirats, així com l’aparició de forats a la lona impermeable que han estat arranjats per evitar pèrdues d’aigua.

 

En la part dels aguaits, s’han condicionat de nou els tancaments frontals i laterals per facilitar les tasques de muntatge i desmuntatge i així allargar la vida útil dels materials, i s’ha millorat l’accessibilitat a l’interior de l’habitacle amb una nova porta lateral molt més ample que facilita entrar i sortir de la instal·lació.

 

Per últim, s’ha instal·lat un nou tancament al voltant de tot el perímetre de la instal·lació per substituir el que ha estat present fins ara i que començava a mostrar símptomes de desgast estructural en alguns punts.

 

Amb tot, des del 12 de novembre les persones que visitin Can Coll poden gaudir de la Feixa dels Ocells, que continuarà oberta tots els diumenges de tardor i hivern fins al 17 de març 2024 (excepte de Nadal a Reis) en horari de 10.30 a 13.30 h. A la recepció de la masia de Can Coll les persones que ho necessitin podran demanar el servei de préstec gratuït de prismàtics i una fitxa d’identificació de les espècies més habituals al Parc per prendre nota de les observacions. Alhora, també podeu gaudir de l’experiència de descobrir els ocells de Collserola al Centre d’Informació del Parc, gràcies a la menjadora que tenen instal·lada i que facilita als visitants la seva observació. 

 

Trobareu més informació sobre els diumenges a Can Coll o sobre la menjadora del Centre d’Informació al web del Parc:

https://parcnaturalcollserola.cat/can-coll-centre-deducacio-ambiental/
https://parcnaturalcollserola.cat/la-menjadora-docells-del-centre-dinformacio/

compartir