Enguany el Parc Natural de Collserola ha acollit 13 activitats, que han estat organitzades pel Consorci o en col·laboració amb cinc entitats més del món escolar, associatiu o empresarial, i en les que han participat més de 200 persones. Amb La Setmana de la Natura es vol conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori.

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), -entitat de la que és soci el Consorci del PN de la serra de Collserola, i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.
Aquest any s’ha celebrat del 2 i l’11 de juny. Durant aquests 10 dies, en tot Catalunya s’han organitzat unes 300 activitats relacionades amb la conservació de la natura i el medi ambient, per a tot tipus de persones i amb molts espais diferents.
La Setmana és una oportunitat perquè les entitats mostrin els projectes o actuacions que estan tirant endavant, i perquè la ciutadania pugui conèixer associacions i col·lectius on poder col·laborar en la conservació del medi ambient i del patrimoni natural.
Al Parc Natural de Collserola, s’han fet tretze activitats diferents durant tota la Setmana. S’han organitzat de forma conjunta entre el Consorci i un total de cinc entitats: un centre educatiu, el FEDAC de Cerdanyola, una empresa: Bookings i quatre associacions: WWF, DEPANA, Collserola verda i Fes Fonts Fent Fonting. En totes elles hi han participat més de 200 persones.
Les activitats, han estat de descoberta, de suport a la recerca i de manteniment i millora d’alguns espais.
A més, el dia 9 de juny es va fer l’acte de presentació del llibre Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem? promogut per la Diputació de Barcelona, amb la presència dels tècnics del Consorci que van participar en la seva redacció. 

CPNSC, 1/07/2017

compartir