-- 22/03/2024

Immersos en una època on la sequera està present en totes les nostres activitats, el Dia Mundial de l’Aigua pren un paper rellevant per compartir les reflexions entorn a l’ús que en fem de l’aigua en el nostre dia a dia. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, els centres cívics l’Elèctric i Vallvidrera-Vàzquez Montalbán i el Casal de Barri Can Rectoret vam celebrar el passat dissabte una jornada d’activitats als voltants del pantà de Vallvidrera.

Per tercer any consecutiu, els entorns del pantà de Vallvidrera són l’escenari de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua a Collserola.

La jornada d’activitats es va celebrar dissabte passat, amb un dia fantàstic, amb bona climatologia i el pantà amb un bassal d’aigua de les benvingudes pluges dels dies previs.

Enguany el lema de l’activitat feia referència a la sequera, amb l’aigua que no es veu com a protagonista principal.

Prop d’un centenar de persones van gaudir dels diferents espais i tallers. Us convidem a seguir la jornada amb imatges i vídeos.

A peu, seguint l’aigua, fins a la festa

Els més matiners van iniciar una passejada des del Centre d’Informació del Parc, acompanyats per una guia experta del territori, i van descobrir fonts, rieres i elements del patrimoni cultural lligats al pas de l’aigua i el seu aprofitament. En arribar van unir-se a la resta d’activitats de la festa.

L’Observatori Fabra ens va convidar a “mirar els cels”

A l’interior de la casa del Guarda vam poder gaudir d’unes magnífiques imatges dels fenòmens meteorològics del cel sobre la serra i la ciutat de Barcelona. Si no voleu perdre-us-ho, cliqueu i gaudiu-ne!

 

>> “Mirant els cels” d’Alfons Puertas, Observatori Fabra

I vam fer núvols dins d’ampolles, i coets d’aigua…

En Jordi Mazón, professor de física de la UPC i divulgador científic, va aconseguir que tot un grup de nens i nenes fessin volar coets amb l’aigua i fabriquessin núvols dins d’ampolles. Semblava impossible però va ser així, tota una experiència i un aprenentatge.

I tornem a tenir espais ja consolidats a la festa, l’escape room Empantanats, tallers i jocs, i el Punt d’Informació de l’Aigua

Moltes famílies, grups d’amics, esplais i veïnat vam gaudir de la descoberta de l’entorn amb el joc Empantanats, fent bombes de llavors i llegint i jugant amb els recursos del Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc Natural.

 

I per acabar la festa, un espectacle participatiu per reflexionar sobre l’aigua amb escenes impactants…

Siluetes d’aigua és l’espectacle que ens va portar les companyes de Teatro en Movimiento Callejerx al pantà de Vallvidrera. Les veus de veïns i experts, les mans dels participants i una escenografia espectacular van fer “rajar” d’aigua el pantà per uns instants, i ens van fer reflexionar sobre el plàstic, l’aigua i les necessitats d’aquest recurs tan escàs.

compartir