-- 24/05/2019

S’ha substituït gran part del mobiliari de l’àrea d’estada de Can Cuiàs, un important punt d’entrada al Parc Natural des de Montcada i Reixac

Degut a l’important desgast que havia patit el mobiliari existent, durant els mesos d’abril i maig s’ha procedit a la renovació total de 10 taules, 2 bancs i gairebé 300 metres de tanca. La nova tanca instal·lada és tota de fusta i de més fàcil manteniment. Tant el cost com l’execució ha estat a càrrec del Consorci.

Aquest espai del Parc Natural és una important infraestructura per a l’ús públic i és un punt molt freqüentat pels veïns de la zona, en especial del barri de Can Cuiàs, ja que està situada molt a prop i és accessible des de la parada de metro de  la L11 – Can Cuiàs.

Localitzada just al límit del parc, compta amb una extensió de 22,53 ha, disposa de tres àrees d’estada amb bancs i taules i és el punt d’inici d’alguns itineraris de la xarxa de camins que recorre el Parc. Des de la zona es pot accedir a un mirador en forma d’estrella que ofereix vistes panoràmiques al turó de Montcada.

Aquesta àrea de lleure va ser acabada definitivament l’any 2005, després de ser executada per fases en anys anteriors. Hem de tenir en compte que l’any 1998 es va desocupar aquesta zona d’edificacions i instal·lacions il·legals, fet que havia donat lloc a una de les concentracions de barraquisme i marginalitat de les més grans de l’àrea metropolitana

Al Parc Natural de Collserola hi ha 5 grans àrees de lleure i 11 àrees d’estada.  Són equipaments molt importants per a la gestió de l’ús públic, situats, la majoria, a punts d’entrada o a miradors, essent espais d’acollida i de concentració dels visitants. Per la seva alta freqüentació són punts que necessiten d’un important manteniment i una inversió continuada per part del Consorci.

compartir