En l’edició d’aquest any el Parc també ha estat escenari de diferents actuacions de neteja dins el Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals per alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada. Aquest any s’ha realitzat una nova activitat: la Ultra Clean Maraton, que va transcórrer per diferents espais naturals amb l’objectiu de recollir el màxim de residus. L’últim tram d’aquesta acció va passar per Collserola.

Com en anys anteriors durant el mes de maig s’ha celebrat el Let’s Clean up Europe 2018. A Collserola es van realitzar 11 activitats que va organitzar el Consorci en col·laboració amb més de 20 entitats de diferents àmbits. Concretament han participat una escola (E. Fàsia), 11 entitats (BCN fòrum District, Acer A., Collserola verda, Societat de caçadors de Sant Just, Diablets de Sant Just, Espai de Recerca pel patrimoni del Papiol, Grup Excursionista del Papiol, Esplai Pamtu, A. Excursionista Les Escletxes, Òmnium Cultural i Ambientúbers), l’Ajuntament del Papiol i diferents empreses, com Lafarge, Aigües de Barcelona, diferents hotels de Barcelona, entre els quals hotels de la cadena AC Barcelona.

En total hi van participar 313 persones aproximadament , que van actuar a 15 punts i van recollir i classificar més 3.600kg d’escombraries.

L’últim tram de la Ultra Clean Marathon, el 19 de maig, va passar pel Parc Natural de Collserola. Aquell dia es va organitzar una neteja, conjuntament amb l’entitat Ambientúbers,  en un dels punts del trajecte, a la zona del forat del Vent. Es va aprofitar el moment de l’acció per col·locar un punt d’informació mòbil del Parc.

El Lets Clean Up Europe, coordinat a nivell català per l’Agència de Residus de Catalunya, té com a objectius alertar la societat europea sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada als espais naturals, i promoure accions de recollida dels que s’han abocat en boscos, platges, rius, etc.  Forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

compartir