Can Carlets és l’única explotació agrícola de mandarines existent a la Serra de Collserola i no es té constància de cap altre conreu de mandarines tan al nord ni tan a prop d’un gran nucli urbà com és la ciutat de Barcelona. El microclima suau que proporciona aquesta ubicació amb orientació al mar permet executar un projecte tant arriscat com és aquest.

La Masia Can Carlets està situada al vessant barceloní del Parc Natural de la Serra de Collserola, al camí de l’ermita de Sant Cebrià dins el districte d’Horta-Guinardó, al fons d’una petita vall orientada al sud-d’est i mirant cap a la ciutat de Barcelona i el mar Mediterrani. Aquest entorn protegit d’un elevat valor ecològic i paisatgístic es troba a només 15 minuts caminant des de la parada de metro de Montbau.

Les terrasses de conreu de la finca de Can Carlets estaven ocupades antigament per vinyes que es van substituir per 2.200 mandariners. El sistema de conreu utilitzat és ecològic (certificat del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica -CCPAE-), de Km 0 (només lliuraments a l’àrea metropolitana de Barcelona) i tota la feina es fa manualment i tractant cada arbre de forma individualitzada. Can Carlets disposa d’un pou que subministra l’aigua suficient per regar amb un sistema de degoteig per optimitzar el consum d’aigua. Totes les mandarines són de la varietat Clemenules, que no tenen pinyols i estan plenes de suc, fent el seu consum més agradable.

De l’arbre a la taula és la filosofia d’aquesta explotació de mandarines. A Can Carlets no es disposa de cambres frigorífiques ni s’aplica cap tractament de conservació a la fruita, així que les mandarines romanen a l’arbre fins que es rep la comanda, (via web Can Carlets o telèfon) moment en què es cullen i es preparen per ser entregades al dia següent directament a casa. També es pot apadrinar un mandariner. La temporada de mandarines comença al mes de novembre i dura fins a principis de febrer.