Situació i accés

Situat al km 7,5 de la carretera de Cerdanyola a Horta (BV-1415) és un dels miradors de panoràmica més amplia. Aquesta carretera va ser construïda a finals de segle XIX per comunicar els nuclis de can Cerdà i el Patronat Flor de Maig amb la població de Cerdanyola del Vallès. Més tard es finalitzar el seu trajecte fins a Barcelona amb un total de 14 km.

Descripció del lloc

És un petit mirador al vessant del Vallès, prop del Portell de Valldaura. L’espai per aparcar és a l’altre costat de la carretera, per tant, cal travessar-la per un pas de vianants. Té un parell de bancs i una barana.

Descripció i interpretació de la panoràmica

Des del mirador i a primer terme es contemplen els vessants coberts de boscos que baixen en direcció nord cap el Vallès. La masia de can Coll destaca enmig dels boscos. A segon terme, la comarca ocupada per ciutats i grans vies de comunicació.Cerdanyola, Badia, Barberà i Sabadell, Castellar del Vallès i Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Rubí. Enfocant a l’infinit, la serralada prelitoral se’ns presenta amb tota la seva magnitud: Montserrat, Sant Llorenç del Munt, els cingles de Bertí, el Montseny…, i en dies clars, els Pirineus.