Situació i accés

L’ indret és al km 9,5 de la carretera de Cerdanyola a Horta (BV-1415), al vessant sud de la serra. Ha estat fruit de l’arranjament de marges alterats, inaugurat el 1995.

Descripció del lloc

El Mirador de Montbau està situat just a l’alçada del Parc del Laberint i al costat esquerra del torrent de Fondenils. És un espai molt ampli, amb diverses zones de taules i bancs. Té alguns arbres que en el futur faran una bona ombra i disposa d’una àmplia zona d’aparcament.

Descripció i interpretació de la panoràmica

Des d’aquest mirador la panoràmica de la ciutat de Barcelona que se’ns presenta és extraordinària. A l’extrem esquerra s’endevinen les tres xemeneies de Sant Adrià del Besòs, després veiem la pantalla solar de la zona Forum, la torre AGBAR, els barris d’Horta i de Montbau, el Velòdrom d’Horta, el Parc del Laberint, el port de la zona franca, el mar… A la banda de Muntanya, ja dins l’àmbit de Collserola destaquen: l’Observatori Fabra, el Centre d’acollida d’animals de companyia, el Castell Fortí, el turó de Valldaura i el Forat del Vent, i també s’endevinen el temple del Tibidabo i la Torre de Collserola.