Situació i accés

Es troba al Km 11,5 de la carretera de Molins de Rei a Vallvidrera (BV-1468), al costat del coll de l’Espinagosa i situat sobre la capçalera de la vall de Sant Just.

Descripció del lloc

És una gran esplanada que queda encaixada entre el Turó d’en Cors i el turó de l’Espinagosa, que es va anar formant per successius abocaments de runes. L’any 1990 va ser arranjat com a mirador. Disposa de bancs i pins pinyoners. Té 45 places d’aparcament. És un bon punt de partida pels itineraris de Sant Pere Màrtir.

Descripció i interpretació de la panoràmica

Des d’aquest mirador es pot veure el recorregut que segueix la vall de Sant Just, encaixada entre el Turó de Sant Pere Màrtir i la cadena de turons que va pujant des de la Penya del Moro, pel Turó Rodó fins al coll de les Torres i que culmina als Turons de Can Pasqual, a l’altra banda de la carretera. Al fons hi ha el nucli urbà de Sant Just Desvern. Més allunyats, a l’altra banda del riu Llobregat, hi ha els massissos del Garraf i l’Ordal. També es distingeix la muntanya de Sant Ramon de Gualbes, que ens permet situar altres ciutats com Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, etc. Fins i tot, en un dia clar, podem apreciar una part del delta del Llobregat.