-- 08/07/2022

Encara amb el record viu del que ha estat aquest curs 2021-2022, marcat per la recuperació de la normalitat en el treball amb els centres escolars, l’equip d’educació del Parc posa de nou a l’abast del professorat el programa “El Curs al Parc” pel proper curs.

Aquest proper curs 2022-2023 es commemoraran 35 anys de l’inici de les activitats d’educació ambiental al Parc de Collserola. I un curs més, “El Curs al Parc” tornarà a ser un referent en l’escenari de propostes educatives en l’àmbit metropolità, mantenint ben present l’objectiu en que es va posar en marxa l’any 1988: fer conèixer i fer gaudir dels valors socioambientals del Parc Natural com a entorn educatiu privilegiat i com a font de beneficis per la salut i benestar integral per les persones.

 

Formant part de “El Curs al Parc” hi trobareu més de 30 programes educatius diferents. Propostes adreçades, principalment, al món escolar i que apleguen tots els cicles: des de l’escola bressol fins a nivell universitari. Són programes que treballen diferents àmbits de coneixement (el bosc, la vegetació, la fauna, la història, etc.) a partir de diferents graus d’aprofundiment i implicació. Per una banda, les activitats de primer contacte i descoberta de Collserola, centrades en l’aprenentatge vivencial, positiu i motivador a través de la interacció directa amb els elements naturals, culturals i històrics del Parc. Per altra banda, propostes centrades en el coneixement més en detall dels fenòmens i la realitat de l’entorn a través de metodologies de recerca i de participació activa que contribueixin a formar una ciutadania crítica i activa. També hi trobareu servei d’atenció personalitzada, consulta i préstec de recursos educatius del Parc per a tot tipus de públic i que es porta a terme des del Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc.

 

Podeu consultar l’apartat web www.parcnaturalcollserola.cat/el-curs-al-parc per conèixer tots els programes educatius que s’ofereixen a “El Curs al Parc”. Per facilitar la vostra cerca ho trobareu classificat en funció de l’objectiu i abast del programa i també segons cicles. Alhora, per cadascuna de les propostes podreu descarregar la fitxa corresponent on trobareu més informació de detall sobre els objectius pedagògics que treballen, les metodologies educatives que incorporen, així com la seqüència d’activitats de cada programa. D’aquesta manera, al professorat us serà més senzill trobar la proposta que millor encaixa amb les necessitats del vostre alumnat i amb les vostres programacions didàctiques per al proper curs.

 

I quan hagueu trobat la vostra activitat, què fer? Doncs molt important, podreu fer efectives les vostres inscripcions als programes educatius de “El Curs al Parc” a partir del dia 1 de setembre, trucant a Can Coll CEA o al Centre d’Informació per reservar data segons l’activitat seleccionada, de dilluns a divendres de 9:30 h a 14 h. (telèfon del Centre d’Informació: 93 280 35 52 i de Can Coll CEA: 93 692 03 96).

 

Fins aleshores, bon estiu a tota la comunitat educativa!

compartir