-- 05/08/2021

Enllestida una creació de Land-Art amb la tècnica constructiva de la pedra seca.

Ja està finalitzada i es pot gaudir de l’obra “Ra” de l’artista Victor Mata, al turó d’en Corts. És tracta d’un disc lenticular d’uns 7 m de diàmetre fet de llicorella de la zona, amb la tècnica de la construcció tradicional de pedra seca. L’obra s’emmarca en el concepte del Land-Art i fa al·lusió al sol i la lluna. En paraules del seu autor: ”la instal·lació pretén sorprendre amb una forma geomètrica usada des de fa mil·lennis, per mostrar el sol i la lluna com el que és intangible, desconegut i inaccessible”.

El projecte és també una mostra del que es pot fer amb la construcció amb pedra seca, tècnica de la que al Parc en podem trobar força mostres. Barraques de vinya, marges, etc. en són un bon exemple, que ens recorden la importància que havia tingut a Collserola la vinya i l’agricultura en general. Situada en el centre de l’esplanada del turó d’en Corts, l’obra és, a més, un element que enriqueix i endreça l’espai.

L’obra, juntament amb una sessió de formació teòrica – pràctica sobre la tècnica constructiva de la pedra seca, que es farà la propera tardor coincidint amb la Setmana de la Pedra Seca, i en què s’arranjaran diferents elements de pedra seca del mateix indret on s’ha construït Ra, són fruit de la donació que els treballadors i treballadores del Consorci van fer de l’import d’una vaga laboral realitzada l’any 2019.

compartir