La presidenta del Diputació de Barcelona,  la Sra. Mercè Conesa agafa el relleu de la presidència del Consorci. 

El canvi s’ha produït durant la sessió ordinària de l’Assemblea General del Consorci celebrada divendres 15 de setembre a la seu dels serveis tècnics del Parc.

La presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona,  Ada Colau ha passat el relleu a la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Colau ha fet balanç dels dos anys de càrrec i ha agraït la col·laboració de tots els agents implicats en la gestió d’aquest espai natural.

En el seu parlament inicial, Conesa ha volgut agrair la feina feta tant a la presidència anterior com a les vicepresidències i als treballadors del Consorci. Així mateix, ha assegurat que estem «decidits a fer un pas endavant i posar el peu a l’accelerador amb l’aprovació del Pla Especial».

Aquest canvi en la presidència es fruit de l’acord pres a la sessió constitutiva de l’Assemblea General del passat 1 de març de 2016 —i en aplicació dels Estatuts del Consorci— on es va aprovar l’alternança entre Ada Colau i Mercè Conesa, en la segona part de mandat.

El Consorci del Parc Natural de Collserola està integrat per la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i els nou ajuntaments que conformen el territori del Parc: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, El Papiol, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac.

Previ a l’Assemblea General, s’ha celebrat una reunió conjunta de les alcaldesses i alcaldes dels municipis del Parc Natural de la Serra de Collserola on s’han abordat els reptes que afronta el Parc Natural. L’objectiu era acordar un nou model de finançament que permeti mantenir i millorar els serveis del Parc Natural mentre es formula el nou Pla Especial que ha de servir de full de ruta per a Consolidar Collserola com el  “Parc Natural” del cor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest model de finançament proposat serà valorat per les diferents administracions  i està previst que s’aprovi a la següent sessió dels òrgans de govern del Parc.

Assemblea General del Consorci.
D’esquerra a dreta: Ferran Miralles, Vicepresident, Ada Colau, Vicepresidenta, Mercè Conesa, Presidenta, Pilar Díaz, Vicepresidenta executiva. 

Autor: Xavier Subias / Diputació de Barcelona
Cimera amb els Alcaldes dels municipis de Parc Natural. Font: CPNSC

CPNSC, 15/09/2017

compartir