Quiosc-berenador, WC adaptat.
Obert tots els dies de la setmana. Obert tot l’estiu (9-24h).
Tel. 93 473 91 84
Accessible en autocar.

L’indret situat a recer de la muntanya de Sant Pere Màrtir es la porta meridional del parc, i una magnífica talaia des d’on divisar la vall de Sant Just, els massissos de l’Ordal i el Garraf, i el delta del Llobregat.

La muntanya de Sant Pere Màrtir és fàcilment identificable per les antenes de comunicació que té al cim i que en el seu moment van substituir una antiga ermita que hi havia. A la zona hi podem trobar restes que recorden el seu passat agrícola. Per això no és estrany trobar-hi ametllers, garrofers i altres arbres fruiters. L’abandonament dels conreus i els successius incendis que ha sofert aquest indret han fet que amb el temps l’espai quedés cobert per prats d’albellatge i matollars que creixen entremig d’antigues repoblacions de pi pinyer. Als fondals, on l’aigua és més abundant, també hi podem veure algunes bosquines.

La particular situació d’aquest indret el fa idoni com a punt de sortida de variats itineraris. L’existència de nombroses fonts, als peus de la mateixa àrea de lleure, dóna ocasió per passejar entre fondals. Al mateix temps, l’elevada situació de l’àrea de lleure empenys cap els itineraris de cornisa, Turó d’en Cors (30 min), cim de Sant Pere Màrtir (20 min) i a Vallvidrera (40 min).

Accessos

 

A peu:

Des de Vallvidrera, 40’
Des de Sant Just Desvern per la font de la Beca, 45’

Rodats:

Des d’Esplugues de Llobregat per la carretera que porta a Ciutat Diagonal i finalment a la plaça Mireia.

Més informació

 

Fonts:

 

 

Elements d’interès:

Itineraris