-- 14/06/2023

El Consorci implementa dues millores en el procediment de reserva d’activitats als equipaments educatius del Parc amb l’objectiu de donar un millor servei a les escoles: avançar el període d’inscripció al mes de juliol i oferir l’opció de fer-la telemàticament a través del web del Parc.

En aquests dies en què es porten a terme les darreres activitats del present curs escolar ja es treballa en el que serà el programa “El Curs al Parc” del pròxim curs 2023-2024. D’aquesta manera, ja es pot consultar al web l’oferta d’activitats educatives que el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola posa a l’abast de tota la comunitat educativa amb l’objectiu de conèixer i gaudir de la serra des de diferents àmbits i temàtiques.

 

El programa, que es va iniciar el curs 1988-1989 ara fa 35 anys, integra propostes educatives destinades tant al conjunt de l’alumnat de totes les edats (des dels 2 anys fins a l’àmbit universitari o de grau superior, escoles d’adults i centres d’educació especial) com al professorat (sessions de didàctica, cursos de formació, etc.). Per aquest motiu, es despleguen més d’una vintena d’alternatives que van des d’activitats de primer contacte i descoberta de Collserola, centrades en l’aprenentatge vivencial, positiu i motivador a través de la interacció directa amb els elements naturals, culturals i històrics del Parc, fins a propostes centrades en el coneixement en detall dels fenòmens i la realitat de l’entorn a través de metodologies de recerca i de participació que contribueixin a formar una ciutadania crítica i activa.

 

Amb l’objectiu de millorar l’encaix del programa educatiu amb les demandes i necessitats dels centres educatius, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha implementat dues novetats pensades per facilitar la planificació i la reserva d’activitats per part de les escoles i el professorat de cara al curs vinent.

 

Per una banda, i atès que l’inici de l’activitat escolar al mes de setembre serà més aviat, s’ha decidit avançar el període de reserva d’activitats al mes de juliol (en comptes de l’inici de setembre), per fer-lo coincidir amb el període en què docents i equips directius de les escoles planifiquen i programen les activitats i sortides de tot el curs.

 

Per altra banda, s’ha posat en marxa la possibilitat de demandar activitats a través d’un nou portal de reserves disponible al web del Parc. Aquesta nova eina en línia té com a objectiu fer més accessibles i àgils les sol·licituds de les escoles a les activitats ofertes pels equipaments educatius del Parc.

 

Quines activitats educatives teniu al vostre abast?

Us convidem a navegar pel nou cercador habilitat a l’espai web del Curs al Parc  per conèixer totes les activitats educatives que teniu a l’abast. Hi trobareu informació que facilitarà l’encaix de les propostes amb les vostres programacions didàctiques.

Consulteu el catàleg d’activitats educatives per confirmar en quin equipament del Parc es porta a terme l’activitat que us interessa reservar. Hi ha 2 equipaments principals on es porten a terme les activitats educatives.

Com fer les inscripcions?

Des del 3 de juliol de 2023 i fins al 30 de juliol 2023, els centres educatius que desitgin participar de les activitats educatives del programa “El Curs al Parc” al llarg del curs escolar 2023-2024 podran accedir a l’espai web del Curs al Parc i realitzar les seves reserves. El servei de reserves restarà inactiu durant el mes d’agost i al setembre s’obrirà de nou fins a esgotar les places disponibles.

Dubtes, preguntes i assistència al procediment de reserva

En paral·lel a aquest canal telemàtic i per facilitar el nou sistema de reserva, els telèfons dels equipaments educatius del Parc continuaran oberts i actius (en horari de 9.30 a 14 h) per donar resposta a dubtes, o bé per saber més detalls de les propostes del programa educatiu.

Podeu fer les vostres consultes a través dels telèfons d’atenció habituals:

Més recursos per incloure Collserola a les vostres programacions

A més de les activitats educatives del programa “El Curs al Parc”, el Parc Natural de Collserola també compta amb altres recursos per la visita com és el cas del Centre de Documentació i Recursos Educatius. Aquest equipament posa a l’abast d’escoles, entitats i de la ciutadania general un servei gratuït d’atenció i assessorament pedagògic personalitzat, així com de consulta i préstec de recursos educatius que us pot ser de gran ajuda per aprofitar al màxim totes les oportunitats educatives que Collserola ofereix.

compartir