Torna al Parc Natural de Collserola la campanya científica i divulgativa d’observació de la migració

Entre els mesos de setembre i octubre es poden albirar des del Parc Natural de Collserola diferents espècies de rapinyaires i aus planadores mentre realitzen la seva migració a terres africanes. Ornitòlegs experts en fan el seguiment des del turó de la Magarola, una talaia privilegiada per observar aquest fenomen. Les espècies més abundants són els aligots vespers, les arpelles, l’esparver o el xoriguer. L’any 2016 es van comptabilitzar més de 2.000 aus durant aquests dos mesos.

Enguany, entre el 9 de setembre i l’1 d’octubre, els caps de setmana i festius (de 10h a 13h), es reforça el seguiment amb un segon observador que ajuda als visitants del Turó a identificar les diferents espècies que el sobrevolen.

Durant l’estiu el mirador, situat a sobre d’una plataforma de fusta, s’ha renovat al complert. L’estructura s’havia anat degradant amb el pas del temps i era necessari fer una reforma completa després de 21 anys de servei. 

La campanya, que aquest any arriba a la seva 29ª edició, ofereix una magnífica oportunitat per passejar pel Parc Natural de Collserola i tot pujant al turó de la Magarola per observar els ocells, identificar-los i gaudir d’unes esplèndides vistes de la ciutat i el seu entorn

Aquesta campanya científica i divulgativa forma part del projecte PERNIS, coordinat des de l’Institut Català d’Ornitologia, i que té per objectiu el coneixement de les característiques del pas migrador dels rapinyaires, així com d’altres migrants diürns, que travessen el territori català.

Al web del Parc es poden descarregar diferents materials divulgatius a més d’un mapa amb la localització del turó així com consultar les dades actualitzades de les espècies observades.

El el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre es celebrarà “Dia Mundial dels Ocells” a Can Coll (Cerdanyola) i al Centre d’Informació del Parc (Vallvidrera). L’acte central serà diumenge 8 amb laFesta dels Ocells al Centre d’Educacióambiental Can Coll.

Us convidem a que visiteu el turó on podreu observar-les, i a que gaudiu d’aquest espectacle!

Més informació:

 

 

CPNSC, 9 de setembre de 2017

compartir