-- 13/11/2018

Un dels resultats del Pla d’Acció del projecte Alimentem Collserola

El servei neix amb l’objectiu de donar suport als productors i productores  en la millora de la viabilitat econòmica, ecològica i social de les produccions de l’àmbit del Parc Natural de Collserola

El passat 10 d’octubre es va engegar Arrela’t! Servei de suport a la Pagesia de Collserola, un dels principals resultats del Pla d’Acció d’Alimentem Collserola, dissenyat conjuntament amb la pagesia per atendre les necessitats detectades durant el procés participatiu.

Arrela’t està obert a la pagesia de l’àmbit d’influència del Parc Natural de Collserola i treballa des de les perspectives de la producció agrària ecològica, l’agroecologia, l’economia social, solidària i cooperativa i la perspectiva de gènere.

Les visites d’assessorament en producció i planificació les realitza principalment l’associació L’Espigall, entitat especialitzada en aquest tipus d’iniciatives i que ja té l’experiència de l’Agrorienta’t, servei de suport a la pagesia que funciona a Cardedeu.

El servei dona suport en 5 àmbits: producció i planificació de cultius, tramitació administrativa, creació i consolidació d’empresa, ajuts públics i Banc de Terres de Collserola. En els àmbits de la tramitació administrativa i ajuts públics s’està treballant amb Agroxarxa i en creació i consolidació d’empresa amb els Ateneus Cooperatius del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Coòpolis a Barcelona. S’està col·laborant amb altres agents i expertes/es de forma puntual també quan els casos ho requereixen.

Actualment s’està realitzant assessorament agronòmic a 5 projectes productius de Collserola. També s’està donant suport a l’articulació dels productors d’horta que ja estan abastint 7 menjadors escolars de Sant Cugat del Vallès.  Alhora, també s’està realitzant acompanyament a un nou projecte de producció en matèria de viabilitat i cerca de terra per desenvolupar-lo en l’àmbit del parc.

El servei és una de les accions publicades al Pla d’Acció del projecte Alimentem Collserola que incorpora, dins el bloc de suport a la pagesia, altres propostes com el Banc de Terres o la investigació participativa en finca. Es pot consultar el document complet del Pla d’Acció al web del projecte.

Si formes part d’un projecte agrari professional o tens intenció d’engegar activitat als municipis del Parc Natural de Collserola, pots accedir al servei posant-te en contacte amb el Consorci o a través de info@arrandeterra.org

compartir