-- 20/02/2021

  • S’ha tancat l’accés al pantà de Can Borrell per la drecera que surt del camí de les Monelles.
  • El mal estat de les escales, i el gran pendent que té el traçat, feia perillós l’accés
  • El tancament no afecta a l’accés al pantà que es pot fer pel mateix camí de les Monelles.

Durant els últimes mesos els serveis tècnics del Parc i de l’Ajuntament de Sant Cugat havien detectat un important deteriorament de les escales que permetien arribar al pantà de Can Borrell. El mal estat, afegit al gran pendent que tenen, feia perillós accedir a l’espai per aquest tram. Per aquest motiu s’ha actuat tancant aquesta petita drecera que finalitzava just a l’inici de la passera que travessa la presa. Igualment, ha quedat tallada la sortida nord de la passera de la presa del pantà i cal entrar i sortir pel mateix accés, a la banda sud. Les indicacions, en aquests punts, estan convenientment actualitzades.

Ara, per arribar al pantà des de la pista B-02, que uneix la masia de Can Borrell amb la urbanització Sol i Aire, cal seguir l’anomenat camí de les Monelles uns 250 m més endavant arribant al pantà des de la zona de la cua. Des del pantà, es pot igualment retornar a Can Borrell pel camí que passa per l’altra banda de la riera de Can Borrell, que està degudament retolat, fent un recorregut circular.

Aquest petit embassament va ser construït a principis del segle XX per garantir el reg dels camps de conreu de la masia de Can Borrell. L’any 2013 es va configurar un itinerari circular entre la masia-restaurant de Can Borrell i el pantà. Es va construir una passarel·la sobre la presa i un pont penjant de dotze metres per salvar una torrentera. Part d’aquest itinerari circular és el que ara ha quedat tancat.

compartir