-- 08/02/2019

Novament les llavors de tomàquet Mandó de Collserola estan disponibles pels centres docents que vulguin cultivar aquesta varietat tradicional recuperada als seus horts escolars. Com a novetat d’enguany, aquest curs també s’ofereix un taller d’agrodiversitat per a mestres i educadors

unes llavors de tomàquet que la seva família havia cultivat des de feia molt temps.  Amb la col·laboració de la fundació Miquel Agustí ara aquesta varietat es considera ben recuperada, i aquest estiu set productors de Collserola  l’han comercialitzat per tercer any.

El Mandó de Collserola també s’ha fet un lloc entre els horts escolars i projectes educatius. L’any passat setze centres docents (escoles bressol i centres de primària i de secundària), una AMPA i tres associacions de Collserola van sembrar aquest tomàquet als seus horts.

Aquest any des del Centre de Documentació i Recursos educatius també es distribueixen llavors als centres que ho sol·licitin. Com a novetat, i per tal d’aprofundir en l’oportunitat pedagògica de l’agroecologia escolar, està previst el taller per mestres i educadors  “Com fer les llavors i el conreu a l’escola del tomàquet Mandó i d’altres hortalisses tradicionals”. Podeu descarregar el programa de la sessió al següent enllaç.

La proposta s’emmarca dins les accions del projecte Alimentem Collserola de promoció de la transició agroecològica del Parc Natural de Collserola.

Per demanar les llavors, així com per fer informació i  inscripcions al taller,  podeu posar-vos en contacte amb al Centre de Documentació i Recursos Educatius (cdre@parccollserola.net)

compartir