-- 26/04/2018

Durant la segona quinzena del mes d’abril s’ha distribuït el planter d’aquesta varietat tradicional de tomàquet als productors del Parc Natural

La nova temporada de producció del tomàquet Mandó de Collserola ha començat aquesta segona quinzena d’abril. A partir de les llavors obtingudes amb les plantes conreades a l’hort de Can Coll CEA, la Fundació Miquel Agustí ha elaborat el planter de la nova temporada de producció.

Els diferents pagesos professionals del Parc han adquirit aquests dies el planter i ja estan cultivant-lo als seus camps. Concretament, els productors que aquest any podran comercialitzar la varietat són:

Trobareu més informació sobre els productors al Catàleg de la Pagesia de Collserola

Alguns dels productors també plantaran aquest any la varietat groga, una variant d’aquest tomàquet que s’està seleccionant gràcies al treball dels tècnics de la Fundació Miquel Agustí

A la masia de Can Coll també s’han plantat més de 100 tomaqueres que serviran per elaborar llavors i poder mantenir la producció, un any més, d’aquest producte inclòs dins la Marca de Garantia Producte de Collserola.

Des del Centre de Documentació i Recursos educatius del Parc durant el mes de febrer també es van distribuir llavors a centres escolars i associacions, per a que fos cultivat dins els seus horts escolars i/o educatius.

La comercialització dels tomàquets està previst que s’iniciï a finals de juny, a través dels canals de distribució de cada productor.

compartir