-- 03/11/2017

S’inicia el procés participatiu per a la promoció de la transició agroecològica a Collserola amb un taller obert el proper 18 de novembre a Sant Cugat del Vallès.

El proper dissabte 18 de novembre, de 10:30 a 14h, al Casal de Torreblanca (Sant Cugat del Vallès) acollirà el primer acte obert del procés participatiu per a la promoció de la transmissió agroecològica al Parc Natural de Collserola. Durant el transcurs de la sessió es presentarà el projecte, es validaran amb les persones assistents els resultats que s’han obtingut fins ara, i es posarà en marxa un procés participatiu amb l’objectiu que sigui el més ampli i transversal possible.

L’acte estarà dinamitzat per l’Associació Arran de terra, entitat que té l’encàrrec del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola  -en col·laboració amb diversos ajuntaments del Parc Natural – d’impulsar el projecte “Promoció de la transició agroecològica a Collserola”.

El projecte es va iniciar l’any 2016 amb un procés participatiu amb els productors per identificar els reptes als que han de fer front els projectes de producció agrària que operen en l’àmbit del parc, i per definir actuacions que afavoreixin la viabilitat dels projectes actuals, així com la recuperació de l’activitat agrària a la Serra. El resultat d’aquesta primera part és el document tècnic presentat el passat mes de juny Diagnosi tècnica: Les experiències de producció agrària del Parc Natural de la Serra de Collserola”

Aquesta diagnosi tècnica de la pagesia i l’activitat agrària al Parc Natural de Collserola es basa en els fonaments teòrics i metodològics de la Dinamització Local Agroecològica (DLAe).

Programa

Dissabte 18 de novembre de 2017

  • 10:30h – 12:30h Presentació-taller: La transició agroecològica a la Serra de Collserola. Diagnòstic del sistema alimentari en l’àmbit del PN.
  • 10:30h – 12:30h Taller per infants: “Fem un hort i descobrim les llavors”, a càrrec de L’Ortiga SCCL.
  • 12:30h – 13:00h Taller de mapatge participatiu de les iniciatives agroecològiques que hi ha als municipis del Parc Natural.
  • 13:00h – 14:00h Vermut amb actuació musical al Mut, el bar del casal.

Durant tot el matí es podrà visitar l’exposició itinerant “Conreus i pastures a Collserola” del Centre de Recursos del parc.

Lloc: Avinguda Pla del Vinyet, 81-85, Sant Cugat del Vallès

Inscripcions:  Totes les activitats són gratuïtes (excepte les consumicions del vermut) però cal inscripció prèvia al següent formular:  https://goo.gl/forms/tfHRSv1Ax60jHmxr1 o a info@arrandeterra.org

compartir