-- 04/04/2023

L’ampliació de l’itinerari del Turó de Montcada permet accedir a prop de 30 noves hectàrees d’alt valor ecològic i ambiental, i conèixer la restauració del paisatge de l’antiga pedrera de roca calcària.

Imatge de Jaume Ramon Sala/Arxiu Holcim

El mes de març s’ha obert un nou espai d’ús públic al Turó de Montcada i Reixac, a la part més oriental del Parc Natural de la Serra de Collserola. L’ampliació d’un quilòmetre i mig de l’itinerari, dona accés a la part central del turó i permet visitar la restauració de l’antiga pedrera de calcàries, propietat de l’empresa Holcim.

 

Els terrenys van ser reomplerts amb terres per anivellar-lo i, després de les diferents actuacions, representa un espai de 28,5 hectàrees d’alt interès ambiental. L’itinerari permet observar noves plantacions d’alzines i roures, així com pi blanc i la vegetació arbustiva com la ginesta, l’arboç, el llentiscle i altres espècies autòctones als talussos. Al centre hi ha una zona humida en forma de llacuna ha estat repoblada amb salzes i freixes i arbustos propis com el jonc, la cua de cavall, el lliri d’aigua o el càrex.

 

L’empresa va signar amb ACER (Associació per a la Conservació de l’Entorn i la Recerca) un Acord de Custòdia el 2013 per fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials. Les accions que es porten a terme és fan sota la supervisió del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, amb el consens de la propietat i l’entitat de custòdia.

 

Nota de premsa “Holcim amplia l’espai d’ús públic del Turó de Montcada i Reixac

compartir