-- 03/10/2018

La gestió de l’ús públic i el projecte de dinamització agroecològica a Collserola han estat dos dels temes tractats a la Conferència anual d’EUROPARC celebrada durant la tercera setmana de setembre a Escòcia

Congrés EUROPARC 2

Amb el lema ‘Parcs Europeus: Inspirant les noves generacions’ la Federació de parcs europeus, EUROPARC, ha celebrat la conferencia anual. Amb més de 40 activitats programades, entre les quals 19 tallers (workshops), la trobada ha tingut com a tema central el paper de les noves generacions i com implicar-les en la gestió dels Parcs Naturals.

En aquest sentit, l’associació Arran de Terra, dins del taller “Pagesia i Zones Protegides”  va explicar el projecte ‘Alimentem Collserola’ que té per objectiu la dinamització de la pagesia al Parc, una activitat que a Collserola està impulsada, sobretot, per agricultors joves.

Un altre tema tractat  ha estat la gestió de l’ús públic de Collserola, dins del workshop “La gestió del flux de visitants organitzat pel propi director del Parc de Collserola.

Durant la trobada a la qual han assistit més de 400 representants de tota Europa s’ha celebrat l’Assemblea General de l’organització amb la participació del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola com a membre de l’entitat.

La conferencia s’ha realitzat a Aviemore, al parc nacional de Cairngorms, que està situat a les terres altes “High Lands” d’Escòcia”. Va ser creat l’any 2003 i té una extensió de 3.800 Km2, inclou la major part de les muntanyes més altes del Regne Unit i constitueix un extens i remarcable conjunt d’erms propis de la semi-tundra alpina.

La Federació EUROPARC és la xarxa que agrupa els Parcs Naturals i Nacionals de tot Europa. La Federació treballa per donar suport en la gestió de les Àrees Protegides a tota el continent mitjançant la cooperació internacional, l’intercanvi d’idees, l’execució de projectes i l’experiència consolidada, influint en les polítiques de conservació europees.

compartir