-- 07/02/2024

Can Coll acull i participa en l’organització de la trobada anual d’escoles bressol del programa Escoles Verdes, enguany amb el tema “Renaturalització dels espais educatius a les escoles bressol”.

El passat 2 de febrer, el Centre d’Educació Ambiental Can Coll va acollir la trobada territorial d’escoles bressol, promoguda per Fundesplai, en el context del programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya. Van assistir educadores de 20 centres de diferents comarques barcelonines.

 

Durant la jornada es van generar interessants espais d’intercanvi d’experiències, de creació i de debat. L’antiga masia de Can Coll, amb els seus animals de granja i espais de vivència educativa que promouen la recerca autònoma com la Casa del Bosc (abans la Casa dels Petits), va obrir les portes i va prendre protagonisme per tal de facilitar l’accés a idees i recursos educatius, fàcilment adaptables a la jove etapa d’entre 0 i 3 anys.

 

Durant el dia hi va haver una ponència molt interessant sobre el projecte educatiu de l’escola Congrés-Indians i l’Escoleta dels Indians, a càrrec de Desireé Hortigón, fundadora i directora del centre. En aquestes escoles han donat molt valor als seus jardins i a la naturalització de tots els espais educatius, per tal de millorar aspectes ambientals i alhora afavorir el treball de les emocions i els aprenentatges significatius en els infants.

 

Per acabar la jornada, i en relació amb la renaturalització d’espais exteriors, el grup va visitar la Feixa dels Ocells i les educadores van fer el taller de menjadores per a ocells per arrodonir la sessió.

compartir