-- 10/07/2020

Una campanya de prevenció activa d’incendis forestals marcada per un inici d’any amb una meteorologia extrema

Encarem l’estiu amb uns boscos frondosos després de mesos amb pluges superiors a l’habitual, però també de mesos amb temperatures màximes mai detectades des de 1914. Les precipitacions caigudes durant les últimes setmanes han afavorit un creixement considerable dels estrats herbaci i arbustiu, que mantenen encara durant el mes de juny un alt contingut hídric.

Tot i que pot semblar un bon inici, les previsibles onades de calor i baixes precipitacions de l’estiu fan que s’encari el dispositiu amb molta cautela.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola coordina el dispositiu de vigilància activa, que inclou els 36 municipis que formen part de l’AMB i 13 torres de guaita, 4 de les quals del Pla de Vigilància d’Incendis (PVI) de la Diputació de Barcelona. La campanya de vigilància activa a les torres es va iniciar el 15 de juny i el tancament està previst a finals d’agost, tot i que dependrà de les condicions meteorològiques.

Les tasques de prevenció passiva, que van començar el març amb el manteniment de camins i el juny amb el de les franges de protecció de zones urbanes de Barcelona, s’allargaran fins a finals de juliol i es reprendran el 15 de setembre.

.

compartir