-- 04/07/2021

El recinte comarcal, ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, obté el premi a la categoria de ‘Millor acció d’implicació de les parts interessades’ pel projecte Apiari didàctic de Roques Blanques. La iniciativa, pionera a Espanya, fomenta la protecció de les abelles i la conscienciació sobre la importància de la pol·linització en la preservació dels ecosistemes.

El Cementiri Comarcal Parc Roques Blanques ha estat un dels guardonats als Premis EMAS Catalunya 2021 aquest mes de juny, en reconeixement al seu compromís ambiental. El recinte ha obtingut el premi a la categoria de “Millor acció d’implicació de les parts interessades” pel projecte de l’Apiari didàctic de Roques Blanques.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda en l’acte virtual de lliurament dels premis, que reconeixen les millors accions dutes a terme per les organitzacions que disposen de la certificació EMAS, amb l’objectiu de ser un estímul per a la millora d’aquest sistema de gestió ambiental, així com una oportunitat per innovar la comunicació i la interrelació amb els diferents agents implicats.

Àltima, l’empresa concessionària del cementiri de Roques Blanques a través de GIC de Nomber, ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses i entitats per fer realitat el projecte apícola premiat, com el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Melvida, Projecte Aristeu, La Cyca i Esclatec. En representació de Roques Blanques, Joan Ventura, director general de Cementiris d’Àltima, i Alfonso Galdo, director de Manteniment, Qualitat i Medi Ambient de l’empresa, han participat de forma telemàtica en l’acte per agrair el guardó.

Els premis EMAS Catalunya estan organitzats pel Club EMAS, amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat (l’actual departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural) de la Generalitat de Catalunya.

Roques Blanques fa patent, un cop més, el seu compromís de amb el medi ambient amb aquesta iniciativa i amb d’altres en defensa i promoció de la flora i la fauna autòctones de Collserola.

compartir