-- 12/03/2024

La Feixa dels Ocells de Can Coll CEA ha esdevingut, un any més, un espai didàctic per a les escoles que visiten Can Coll i una eina de divulgació dels valors naturals del Parc, els diumenges d’hivern, quan resta oberta al públic familiar.

En el marc de les activitats educatives que es porten a terme de dilluns a divendres a Can Coll CEA, aquest curs escolar 2023-24 un total de 233 infants i joves de 5 escoles diferents han visitat la Feixa tot participant del programa pedagògic “Aproximació a la Feixa dels Ocells” destinat a cicle superior d’Educació Primària i a Secundària. Així mateix, un grup de 12 joves de la Fundació Catalònia també va poder participar d’una jornada d’observació d’ocells en el marc del projecte d’educació especial que el Consorci del Parc Natural té des de fa anys amb aquesta institució.

 

Quant a les visites generals, el pròxim diumenge 17 de març serà el darrer dia d’obertura de la instal·lació, i hauran estat un total de 17 jornades d’observació, des que la Feixa obrí la temporada al públic general el passat 12 de novembre. A més, al llarg d’aquest hivern s’han dut a terme dues activitats especials a la Feixa dels Ocells relacionades amb la fotografia: un taller d’iniciació a càrrec del fotògraf Ivan Villarejo, el 28 de gener en el marc de les activitats d’Agenda del Parc, i una jornada de pràctica corresponent a un curs de fotografia de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), a càrrec del fotògraf Rafael Armada.

Pel que fa a les observacions, els ocells més nombrosos han estat un any més els ocells residents tot l’any, especialment els d’ambients forestals com ara la mallerenga carbonera (Parus major), la mallerenga blava (Cyanistes caeruleus), el pinsà (Fringilla coelebs) i la mallerenga emplomallada (Lophophanes cristatus), o el cada cop més nombrós pica-soques blau (Sitta europaea), així com amb alguna aparició puntual de la mallerenga petita (Periparus ater) i el picot garser gros (Dendrocopos major). També s’han deixat veure altres ocells habituals de l’entorn de Can Coll com la merla (Turdus merula), el gaig (Garrulus glandarius), el tudó (Columba palumbus) o el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) i el capnegre (Curruca melanocephala).

 

Quant als ocells hivernants, ha estat una temporada amb una afluència de fringíl·lids baixa en general, especialment les observacions de durbec (Coccothraustes coccothraustes), que han sigut testimonials, mentre que, en canvi, ha estat un molt bon any de lluers (Spinus spinus) els quals s’han vist gairebé cada dia d’observació. També han estat molt presents ocells com la cuereta blanca (Motacilla alba), el pit-roig (Erithacus rubecula) i l’estornell comú (Sturnus vulgaris), i d’altres més ocasionals com el pardal de bardissa (Prunella modularis) o el mosquiter comú (Phylloscopus collybita).

compartir