-- 29/04/2021

El Mandó de Collserola s’ha fet un lloc entre els horts escolars i projectes educatius. Aquest any es tornen a distribuir llavors des del Centre de Documentació i Recursos Educatius als centres que ho sol·licitin.

El tomàquet Mandó de Collserola, recuperat l’any 2011, es produeix i comercialitza per una part de la pagesia de la serra. Amb l’objectiu de buscar més productes específics de l’agricultura d’aquesta zona, amb la Fundació Miquel Agustí i en el marc del projecte Alimentem Collserola s’han fet estudis participatius amb la ciutadania per conèixer les seves preferències de consum (en relació al gust, textura, maneres de cuinar, freqüència de consum, etc.). En els resultats, val a dir que el Mandó de Collserola en surt molt ben parat.

Un any més, animem les escoles a participar de l’experiència i que seguiu tot el cicle del tomàquet, des de produir les vostres pròpies llavors fins al moment plaent del tast.

Si encara no en teniu, els centres docents i les entitats sense ànim de lucre podeu disposar novament de llavors de tomàquet Mandó de Collserola. Les podeu demanar al CDRE.

Us recordem que també disposem d’un recull de materials educatius en préstec, incloses les propostes de tasts participatius, a: https://parcnaturalcollserola.cat/reculls-tematics/

 

../.. Amb el Joel vàrem aprendre a obtenir les nostres pròpies llavors, després amb la Maria les vàrem sembrar i trasplantar els plançons a l’hort. El Guillem ens va cuidar les plantes a l’estiu, quan l’escola era tancada. I al setembre, quan vàrem tornar, encara els vàrem poder tastar. Boníssims!

compartir