01/02/2018
  • El proper 3 de febrer tindrà lloc a la Sala Gòtica de Molins de Rei la pre-sentació del Catàleg de la Pagesia de Collserola, dins el marc de la 167a edició de la Fira de la Candelera.
  • El Catàleg és un directori de les 18 experiències de producció agrària professional de Collserola.
  • S’emmarca en el projecte Alimentem Collserola, que busca promoure la transició agroecològica a Collserola.

La 167a Fira de la Candelera serà l’escenari immillorable on es presentarà el Catàleg de la Pagesia de Collserola. Dins de les activitats previstes a la Sala Gòtica, el dissabte 3 de febrer es donarà a conèixer aquest directori de les experiències productives professionals que impulsen projectes de producció agrícola i ramadera a la serra de Collserola.

Catàleg de la pagesia | Foto: Arxiu Parc

Al Parc Natural de la Serra de Collserola es produeixen i elaboren una gran diversitat d’aliments de qualitat. Per tal de conservar els valors naturals del parc i els serveis ecosistèmics que aquest ens brinda, és fonamental  conservar el mosaic agroforestal mitjançant el desenvolupament equilibrat i sostenible de l’activitat agrària i silvopastoril que, al llarg dels segles, ha modelat el paisatge de la serra.

L’objectiu d’aquest catàleg és donar a conèixer i posar en valor la pagesia de Collserola  —així com els aliments que produeix— i sensibilitzar sobre la importància que té l’activitat agropecuària per al manteniment de la biodiversitat i de la sostenibilitat ecològica, econòmica i social del Parc Natural.

Aquesta producte s’emmarca dins el projecte Promoció de la transició agroecològica a Collserola  que va començar a caminar a mitjans del 2016 amb l’objectiu de transformar els sistemes alimentaris dels municipis del Parc Natural de la Serra de Collserola per fer-los més justos i sostenibles. El projecte està sent impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i està sent dinamitzat per l’Associació Arran de terra. La resta d’ajuntaments del parc està previst que s’incorporin al projecte durant el 2018.

El catàleg a estat finançat per la Diputació de Barcelona dins de la convocatòria de subvencions per entitats destinades a la sensibilització ambiental.

Dades de la sessió:
Fotografies
Dades de contacte

Arran de terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

compartir