-
Fa 10 anys que es treballa per revaloritzar aquesta varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola
-
Fa 7 anys que la pagesia de Collserola va començar a plantar-la i comercialitzar-la
La recuperació de la varietat del tomàquet Mandó de Collserola és un dels projectes de dinamització agroecològica al Parc Natural de Collserola. Enguany fa ja 10 anys que es treballa per revaloritzar aquesta varietat tradicional de tomàquet i en fa 7 que la pagesia de Collserola va començar a plantar-la i comercialitzar-la.
Aquest dies ha començat, amb la col.laboració de la Fundació Miquel Agustí, les tasques de multiplicació de llavors del tomàquet Mandó de Collserola. Els horts de Can Coll i el Julio que els fa créixer any rera any, han estat els protagonistes.
Al web trobareu el catàleg de la pagesia de Collserola amb informació d’on es cultiva i comercialitza aquest tomàquet:
- Cal Figueres (El Papiol)
- Can Domènech (El Papiol / Sant Cugat del Vallès)
- Vinya de Can Font (El Papiol)
- Can Puig (El Papiol)
- La Rural de Collserola (Sant Cugat del Vallès)
- L’Ortiga (Can Montmany – Sant Cugat del Vallès)
- Can Santoi (Molins de Rei)
- Can Bofill (Molins de Rei)
- Can Capellans (Molins de Rei)
- L’Olivera Can Calopa (Barcelona)
La seva producció també la podeu trobar a diverses botigues, mercats, i cooperatives.
Més informació a:
https://parcnaturalcollserola.cat/tomaquet-mando/
https://parcnaturalcollserola.cat/pla-agropecuari/alimentem-collserola/