-- 05/12/2022

  • El primer any del CAC, s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius amb un pressupost total de 67.190,26 € per la realització d’actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre altres.
  • El Contracte Agrari de Collserola (CAC) vol contribuir a fer un model agroalimentari més digne per la pagesia i mantenir el territori més equilibrat.

Avui s’han fet públiques les resolucions de les sol·licituds al Contracte Agrari de Collserola (CAC). Es poden consultar aquí

 

En aquesta primera edició del CAC, s’han presentat 21 projectes productius, dels quals se n’han aprovat 17, amb una subvenció total de 67.190,26 € . En particular, s’han destinat 17.208,45 € d’aquest pressupost a la instal·lació de tanques cinegètiques per les 10 finques que l’han demanat.

 

Les actuacions que s’han presentat i aprovat proporcionen serveis ecosistèmics indispensables pel Parc Natural de Collserola i pels nuclis urbans que l’envolten. El CAC pretén ser una eina innovadora per donar suport a la pagesia i visibilitzar el seu paper més enllà de la producció, posant en valor les seves aportacions socioambientals.

 

Entre altres, s’han valorat actuacions com el manteniment de varietats locals i races autòctones, la implementació de tècniques d’eficiència en l’ús de l’aigua, la recuperació de parcel·les en desús o la pastura amb ramats.

 

A l’octubre es va celebrar una sessió d’avaluació amb la pagesia de la Serra per valorar la convocatòria i millorar les bases de cara a la convocatòria de 2023. El Contracte Agrari pretén ser una eina estructural de suport a l’activitat agrària al Parc de Collserola, que a partir de l’any vinent estarà dotada íntegrament de recursos propis del Consorci.

 

L’acció forma part del programa Alimentem Collserola, de Transició Agroecològica al Parc. Aquesta primera convocatòria del CAC ha comptat amb el finançament del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, així com el de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’impuls de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que es consolidarà en el marc de l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible i l’Estratègia d’Agricultura Urbana de Barcelona. També han cofinançat el projecte els ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei, Cerdanyola, Sant Cugat, el Papiol, Sant Just i l’EMD Valldoreix.

Col·laboren en el finançament del CAC:
compartir