-- 19/05/2022

L’Assemblea General dona el tret de sortida al Contracte Agrari de Collserola (CAC) en la sessió celebrada avui, dia 19 de maig, que ha aprovat les bases i convocatòria del CAC per l’any 2022, el pla estratègic de subvencions del Consorci i una modificació del pressupost per cobrir la quantia total de les convocatòries des del projecte Alimentem Collserola amb fons propis del Consorci a partir del 2023.

El Contracte Agrari de Collserola és una eina desenvolupada de forma participativa entre pagesia, administracions públiques i agents acadèmics en el marc d’Alimentem Collserola que té com a objectiu posar en valor i compensar econòmicament els serveis ecosistèmics que brinda l’activitat agrària al Parc i els municipis que en formen part.

Amb aquesta línia de subvencions adreçada a pagesia professional, es pretén promoure l’execució d’un total de 22 actuacions que generen impacte socioambiental, entre les quals es troben el cultiu de varietats locals o la gestió de races autòctones, el manteniment de camins, la instal·lació d’energies renovables o la formació per a la millora de coneixements agronòmics i millors pràctiques de gestió.

L’ajut tindrà un import màxim de 3.000€ per sol·licitant, en funció de les actuacions que es realitzin, i es complementarà amb un màxim de 3.000€ més per aquells projectes que instal·lin tanques cinegètiques a les finques.

La publicació de les bases està prevista pels propers mesos, i s’engegaran les visites inicials a les finques sol·licitants durant el mes de juny per tal de valorar l’estat actual de les mateixes i contrastar-les amb una visita final de valoració de les actuacions al final del període d’execució.

La convocatòria d’enguany compta amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona. Alhora, tot el procès d’elaboració, vinculat al projecte Alimentem Collserola, compta amb el suport dels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallés, El Papiol, Sant Just Desvern i per l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, a més de fons del propi Consorci.

compartir