Quiosc berenador i WC adaptat.
Obert de dimarts a diumenge. Obert tot l’estiu (9-24h).
Tel. 936 688 828
Accessible en autocar.

La situació central d’aquest paratge, en el vessant occidental del Parc Natural de la Serra de Collserola, el fa accessible des de tots els nuclis de població pròxims: Molins de Rei, Valldoreix, Sant Feliu de Llobregat i Vallvidrera. Els elements que han configurat al llarg dels segles la fisonomia d’aquest indret –l’esplanada, els racons d’estada, l’església, la pedrera dels ocells, el puig d’Olorda i els camins que es perden sinuosos cap a les valls de Santa Creu i de Sant Feliu- són un excel·lent marc per al gaudi de tota mena de lleure.

 

L’indret és una clariana enmig del bosc des de la qual tenim una bona panoràmica de la vall de Sant Feliu i del delta del Llobregat.

 

El topònim “Olorda”, esmentat des del 986, és un mot preromà de possible origen basc que significaria “camí dels vedells”. L’església correspon a l’antiga parròquia de Santa Creu d’Olorda documentada ja el 1032 i modificada als segles XVI i XVII.

Accessos

 

A peu:

Des de Molins de Rei: 1 h 25 min
Des de Sant Feliu de Llobregat: 1 h 10 min
Des de Vallvidrera: 1 h 5 min
Des de Les Planes: 55 min

 

Rodats:

A mig camí entre Molins de Rei i Vallvidrera, Santa Creu d’Olorda està situada en una clariana, al costat de la carretera BV-1468, entre el puig d’Olorda i el turó d’en Serra.
Des de Sant Feliu de Llobregat per la carretera de la Sanson. (Actualment en molt mal estat)

Més informació

 

Fonts:

Itineraris