-- 28/10/2020

Degut a les noves restriccions vinculades a la COVID-19, alguns serveis del Parc es veuen modificats o cancel·lats. Recordem que per tal de limitar la transmissió del virus cal reduir al màxim la mobilitat i evitar aglomeracions.

Les mesures adoptades s’han pres en consonància amb les decretades per frenar la mobilitat en el territori i evitar així la transmissió de la COVID-19. En aquest sentit, informem que, i fins a nou avís:

  • Durant el caps de setmana els equipaments d’atenció al públic restaran tancats (Centre d’Informació, Can Coll CEA, Espai d’interpretació del pantà de Vallvidrera). Resten operatius els telèfons durant l’horari habitual d’obertura de l’equipament, els punts mòbils i es reforça la presència d’informadors a alguns punts del Parc.
  • Totes les propostes previstes dins l’Agenda d’Activitat del Parc s’ajornen i de les vinculades al programa de Foment de la participació i suport al voluntariat, només es mantenen les col·laboracions dels grups escolars
  • Les activitats adreçades al món escolar (Programa “El Curs al Parc” i consultes i préstecs al Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc) continuen realitzant-se amb normalitat, seguint els plans de seguretat establerts per cadascun dels centres i programes.
  • A les àrees de lleure i estada resten tancats:

Aprofitem per recordar que les visites al Parc Natural s’han de realitzar d’una manera respectuosa amb l’entorn i la resta de visitants del Parc. Especialment a les zones més sensibles i a les zones amb activitat agrícola i ramadera és important no sortir dels camins marcats i sempre portar el gos lligat. Trobareu les bones pràctiques i la normativa del Parc a: https://parcnaturalcollserola.cat/bones-practiques-al-parc/

Recordar que la Generalitat de Catalunya el 23 d’octubre passat, va emetre un comunicat  demanant limitar la mobilitat per evitar l’afluència massiva als espais naturals. En aquest sentit s’indica que “Des del Govern es vol evitar la restricció total de l’accés a parcs naturals i altres espais naturals protegits perquè són zones on es practiquen activitats saludables a l’aire lliure i promouen l’activitat física. Amb  tot, l’accés i l’ús d’aquests espais ha de fer-se de forma regulada per evitar aglomeracions que posin en risc la salut de les persones i la capacitat del medi natural. Tot i que no hi ha confinament i es manté la lliure circulació de persones en general, es recomana evitar desplaçaments especialment allunyats del domicili habitual. De la mateixa manera, cal potenciar conductes segures i evitar situacions de risc per a la propagació del coronavirus, com poden ser la retirada de la mascareta (pícnics i esport col·lectiu), el no manteniment de les distàncies de seguretat i les trobades fora de les bombolles de convivència.“. Tingueu presents aquestes recomanacions. Podeu veure el comunicat sencer a https://govern.cat/gov/notes-premsa/388676/el-govern-demana-limitar-la-mobilitat-i-posa-en-marxa-un-dispositiu-per-evitar-la-afluencia-massiva-als-espais-naturals

Totes les noves mesures aprovades per la Generalitat resten recollides a la:

Podeu veure totes les mesures acordades pel Govern de la Generalitat a: https://web.gencat.cat/ca/activem/preguntes-mes-frequents/.

Actualitzat: 06/11/2020

compartir