-- 20/07/2021

Els productors del Parc Natural ja tenen a la venda el Tomàquet Mandó de Collserola. Aquest any a més, des de l’Associació Collserola Pagesa han elaborat un tríptic divulgatiu sobre aquesta varietat tracicional de la Serra de Collserola.
Tomaquet Mandó

Com cada any, a Can Coll s’està cultivant el tomàquet Mandó de Collserola per tal de produir la llavor que després es distribuirà als pagesos. Aquest conreu forma part de la recuperació d’una varietat tradicional, conservada a la masia de Can Mandó, concretament un projecte impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola, amb estudis fets per la Fundació Miquel Agustí, en el marc del Pla Agropecuari i amb col·laboració de la pagesia del Parc, posteriorment, del projecte Alimentem Collserola. Han estat treballs per fixar la varietat, per veure com responia a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu d’optimitzar la seva producció, per avaluar preferències dels consumidors mitjançant tasts particpatius, etc. En un futur, està previst iniciar projectes similars però potenciant varietats locals d’enciams i de cols.

L’estiu és l’època forta per la producció del tomàquet i, per 6è. any consecutiu,  els productors del Parc Natural de Collserola el comercialitzen, entre altres, el Mandó de Collserola,  amb gran acceptació per part dels consumidors. Enguany, mitjançant la recentment creada associació Collserola Pagesa, la difusió d’aquesta hortalissa agafa més embranzida.

Al web trobareu el catàleg de la pagesia de Collserola. Aquest any, que cultivin i comercialitzin aquest tomàquet hi ha:

La seva producció també la podeu trobar a diverses botigues, mercats, i cooperatives, com per exemple:

compartir