Passejada a la font de Sant Pau

TIPUS: A peu per Collserola
DIFICULTAT: Baixa
TEMPS: 45 min
DISTANCIA: 2,7 km
AMBIT: Can Coll
INICI: CEA Can Coll
FINAL: CEA Can Coll

Descàrregues

Sortim de la parada de l’autobús de l’Àrea de lleure de Can Coll, travessem la carretera i enfilem la pista que té una cadena a la dreta de l’entrada principal del Centre d’Educació Ambiental Can Coll.

Seguim el camí  en direcció ponent fins  arribar al cap de 12 minuts a una esplanada. Girem a l’esquerra, gairebé 180 graus, i remuntem cap els Turons de Can Coll. Uns 10 minuts més tard arribem al recinte de Can Coll, deixem un camí amb cadena a l’esquerra i una mica més amunt la bassa de Can Coll.

Prenem la pista ampla de la dreta que puja en direcció a Can Codonyers. Després d’uns 7 minuts ens desviem a l’esquerra per un corriol  que va a Flor de Maig. El bosc és una pineda amb un sotabosc d’alzinar que s’està refent. Trobem molts pins que el vent ha fet caure i és fàcil observar rastres de la presència d’animals: petjades, pinyes rosegades per esquirols i terra remenat per porcs senglars. Arribem a un camí més ample 7 minuts més tard. Girem a la dreta.

Més endavant trobem el rètol que indica la Font de Sant Pau (si voleu podeu baixar-hi directament per les escales de fusta). Us aconsellem continuar pel mateix camí per arribar-hi des de l’altre vessant. Després d’uns 3 minuts, trobem un camí ample i ens dirigim a l’esquerra. Davant nostre hi ha la tanca del recinte de Flor de Maig. Poc després, trobem un pal indicador amb el rètol de la Font de Sant Pau, on tornem a girar a l’esquerra.

En 4 minuts arribem a la Font, un escenari amb uns magnífics exemplars de plataner. La Font de Sant Pau va estar soterrada i perduda durant dècades fins que uns amics del Parc especialistes en fonts la van retrobar l’any 1997.

Travessem el torrent i pugem per les escales de fusta. Tombem a la dreta. Seguim el camí fins que, al cap de 6 minuts,  trobem a l’esquerra una zona de vegetació molt aclarida: és una franja de protecció d’incendis que fa de tallafocs. Cal que estiguem alerta perquè hem de prendre el corriol que passa pel mig de la franja.

Seguint sempre la mateixa direcció, en uns 9 minuts arribem a la tanca del recinte de can Coll. A partir d’aquí refem la pista ampla de baixada a la carretera i a l’Àrea de lleure.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €