Passejada fins al Puig de la Guàrdia i tornada pel Torrent de Can Coll

TIPUS: A peu per Collserola
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 60 min
DISTANCIA: 3,6 km
AMBIT: Can Coll
INICI: Àrea de lleure de Can Coll
FINAL: Àrea de lleure de Can Coll

Descàrregues

Comencem la passejada a la parada d’autobús de l’Àrea de lleure de Can Coll. Prenem el camí estret que puja i s’endinsa en el bosc en direcció el puig de la Guàrdia. Després de 5 minuts arribem a una cruïlla i girem a l’esquerra.

La zona va patir un incendi a començament dels anys 80 i ara hi trobem una formació arbustiva densa. De seguida la  vegetació s’aclareix, és una franja de protecció d’incendis.

Arribem a un camí més ample que voreja la urbanització de Montflorit; continuem pujant fins arribar al cim (198 m). Hi ha una torre de guaita per observar el bosc a l’època d’alt risc d’incendis.

El puig de la Guàrdia és un excel·lent mirador sobre el Vallès i la Serralada Prelitoral. Al fons a l’esquerra, es pot distingir la silueta de Montserrat; al costat, Sant Llorenç del Munt, després els cingles de Bertí i més enllà el Montseny. Més a la dreta, trobem la serra de Marina, que forma part de la Serralada Litoral.

Tornem pel mateix camí i als pocs metres en prenem un altre a l’esquerra en direcció a l’àrea de Can Coll. Davallem uns 400 metres pel solell mirant a Collserola. Deixem un camí a la dreta i seguim el corriol que s’enfila pel turó. Després de baixar una estona entre brucs arribem a un camí més ample, girem a l’esquerra en direcció Can Codina. Continuem per aquí fins que trobem el torrent de Can Coll. Girem a la dreta en direcció a l’Àrea de lleure de Can Coll.

Al costat del torrent anem veient arbres de ribera com pollancres, àlbers, gatells i oms. També trobem a mà esquerra un petit salt d’aigua, i més endavant unes grans esplanades que havien estat camps de conreu de la masia de Can Coll.

Poc després arribem al punt d’inici de l’itinerari.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €