Passejada al turó de l'Ermita passant pels torrents de Can Coll i Can Cerdà

TIPUS: A peu per Collserola
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 2h
DISTANCIA: 7,8 km
AMBIT: Can Coll
INICI: Àrea de lleure de Can Coll
FINAL: Àrea de lleure de Can Coll

Descàrregues

Sortim de la parada d’autobús i agafem el camí amb cadena que rodeja l’àrea de lleure en direcció a Can Codina. Al cap de 2 minuts girem a l’esquerra i agafem el camí ample en direcció al torrent de Can Coll.

Passem pel costat d’unes grans esplanades, antigues feixes de conreu de la masia de can Coll. Poc després, a la dreta trobem el torrent, i una mica més endavant,  un petit salt d’aigua.

Prop del torrent observem arbres de fulla caduca com ara avellaners, arços blancs, àlbers, pollancres i gatells i herbes de fulla tendra com la canabassa, el saüc pudent i el càrex. Seguint el mateix camí, en 15 minuts arribem als camps de Can Codina.

Després de passar una cadena, arribem a una pista asfaltada. Girem a la dreta, en direcció a Sant Iscle. Deixem la pista de seguida per agafar un minut després un corriol a la dreta. Pugem uns 10 minuts  i arribem a dalt de la carena. Darrera nostre podem veure, el puig de la Guàrdia amb  la torre de guaita d’incendis, molt propera, la ciutat de Cerdanyola i al fons, el massís de Sant Llorenç i el Montseny.

El camí continua pujant. Al marge esquerra  s’ha fet un tractament de la vegetació per aclarir-la, com a mesura de prevenció d’incendis.  Després d’uns 7 minuts arribem a una pista ampla a la dreta, la prenem.

Som als límits de la finca de Can Catà, declarada refugi de caça. En 15 minuts arribem a la porta metàl·lica que tanca la finca. Des d’aquí observem el turó de Montcada a l’esquerra, i darrera seu, la serra de Marina. A la dreta queda el turó de l’Ermità.  En 5 minuts arribem a una cruïlla.

Prenem el camí de la dreta, que baixa en direcció l’ Àrea de lleure de Can Coll. Després de 10 minuts deixem a mà dreta la font dels Caçadors, amb un doll d’aigua intermitent. Continuem baixant, passem una cadena i poc després arribem a una cruïlla.

Girem a la dreta, passem una altra cadena Després de 15 minuts trobem el torrent de Can Cerdà a l’esquerra, i 5 minuts més tard arribem a la resclosa que hi ha darrera  l’àrea de lleure.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €