Passejada pel Torrent de Can Codonyers i tornada per la Font de Sant Pau

TIPUS: A peu per Collserola
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 1h 15 min
DISTANCIA: 4,3 km
AMBIT: Can Coll
INICI: CEA Can Coll
FINAL: CEA Can Coll

Descàrregues

Des de la parada de l’autobús de l’Àrea de lleure de Can Coll, travessem la carretera i  agafem la pista que té una cadena,  a la dreta de l’entrada principal del Centre d’Educació Ambiental Can Coll.

Caminem uns 12 minuts fins que  arribem a una esplanada. Fem un gir a l’esquerra de gairebé 180º per remuntar cap els Turons de Can Coll. Uns 10 minuts més tard, arribem al recinte de Can Coll i deixem a l’esquerra un camí que té una cadena i una mica més amunt la bassa de Can Coll.

Prenem la pista ampla de la dreta que puja en direcció a Can Codonyers. Seguim en direcció a ponent uns 20 minuts. Som al vessant assolellat; notem l’escalf del sol.  Quan comencem a baixar observem, al marge del camí, parets de pissarra amb vetes de quars. En aquesta zona es va fer un tractament forestal per ajudar el bosc avançar cap a un alzinar més madur.

Al final del camí trobem una cadena i girem  a l’esquerra. Pocs minuts després tornem a girar a l’esquerra en direcció a la Flor de Maig. Passem una altra cadena; a la dreta tenim Can Codonyers. Continuem recte pel camí que es fa més estret i que segueix la vall del torrent de Can Codonyers al llarg d’uns 30 minuts.

Aquest tram té unes condicions especials d’humitat. Hi trobem més lianes i més plantes de fulla caduca. Al mig del camí, generalment, es van trobant bassals de fang on es rebolquen els senglars.

Creuem el torrent per un pont de pedra i poc després comencem a pujar. Passem per una pineda de pi pinyer. Arribem a un camí ample i girem a mà esquerra. Poc després veiem a la dreta la tanca del recinte de Flor de Maig.

Deixem enrere dos pals indicadors en direcció a Can Coll. Un tercer pal ens assenyala la font de Sant Pau. Girem a l’esquerra i seguim aquest camí.

En 4 minuts arribem a la font. Creuem el torrent i pugem per les escales. Tombem a la dreta. En 6 minuts som en una zona assolellada. A l’esquerra tenim una franja de protecció d’incendis. Agafem el corriol que la creua pel mig i,  seguint en aquesta direcció,  en uns 9 minuts arribem a la bassa de Can Coll.

A partir d’aquí refem la pista ampla que ens torna a la carretera i a l’àrea de lleure.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €