Passejada al Puig de la Guàrdia, Can Canaletes i tornada pel Torrent de Can Coll

TIPUS: A peu per Collserola
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 1h 30 min
DISTANCIA: 5,5 km
AMBIT: Can Coll
INICI: Àrea de lleure de Can Coll
FINAL: Àrea de lleure de Can Coll

Descàrregues

Comencem a la parada de l’autobús de l’Àrea de lleure de Can Coll. Una senda estreta puja i s’endinsa per la pineda. Quan arribem a una cruïlla, girem a l’esquerra.

Travessem una zona de vegetació arbustiva  que es va cremar cap als anys 80, i tot vorejant la urbanització de Montflorit anem pujant fins arribar al cim, el Puig de la Guàrdia(198 m), en 10 minuts.

Des d’aquest mirador podem contemplar el paisatge de la plana vallessana i muntanyes ben conegudes: Montserrat, Sant Llorenç del Munt, els cingles de Bertí i el Montseny; més a la dreta, la serra de Marina.

Tornem pel mateix camí i en pocs metres en prenem un altre a la dreta en direcció a Can Canaletes. És un corriol força erosionat. Després d’uns 500 metres, passem per sota d’una línia elèctrica on s’ha fet un tallafocs. Continuem baixant fins a trobar una cruïlla on girem a la dreta. A l’esquerra veiem les restes d’un mur i el filat d’una finca. Continuem baixant i arribem a una pista asfaltada; girem a la dreta.

Davant nostre, al mig del camp conreat, hi ha l’ermita de Santa Maria de les Feixes, i darrera seu, el barri de Can Canaletes (Cerdanyola).

Seguim el camí ample direcció  a Can Catà  fins a travessar el torrent de Can Codina.  Poc després girem a la dreta en direcció a l’Àrea de lleure de Can Coll i passem una cadena. És un camí ample, de terra freqüentat pels ciclistes (10 min).

Passem per un alzinar, on observem parets d’argila als marges del camí. Una mica més endavant, al cap d’uns 15 minuts, trobem a la dreta els camps de Can Codina. Al fons observem la masia,  i més enllà, el Montseny.

Seguim el camí sempre en direcció a l’Àrea de Can Coll, durant uns 20 minuts. Travessem el torrent de Can Coll que queda al marge esquerre del camí,  i poc després trobem un petit salt d’aigua. Més endavant, a punt d’arribar a l’àrea de lleure,  trobem unes gran esplanades que havien estat  camps de conreu de Can Coll. Al final d’aquests camps,  el camí passa pel mig d’una antiga bassa i encara podem observar les parets laterals.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €